torsdag 9 oktober 2014

Kort analys Acando - Aktie ACAN

Acando har sedan förvärvet av IT-konsulten Connecta gått kräftgång och sedan rasat på börsen. Hur är aktien värderad idag och är det köpläge?

Acando handlas omkring 10 kr. Varför har marknaden handlat ner aktien?

Efter förvärv av Connecta så är enligt senaste kvartalsrapport Goodwill 7,08 kr och Eget kapital 2,06 kr per aktie. Justerat för Goodwill är alltså aktieägarnas pengar 2,06 kr/aktie. Aktien handlas därmed till kurs/eget kapital 4,85. Marknaden gillar inte risk och om integrationen med Connecta inte ger bra resultatsiffror finns en risk att goodwillposten måste skrivas ned. Om hela goodwillposten skrivs ned vid ett tillfälle skulle det alltså kunna radera ut det egna kapitalet eftersom goodwill är mer än tre gånger högre än eget kapital. I det läget blir det en nyemission och då får vi skjuta till mer kapital och våra nuvarande aktier blir utspädda och mindre värda. Marknaden vet att personalintensiva branscher med olika företagskulturer tar tid att slå samman och väntar ev. utanför för att se tecken på ett lyckat förvärv.

Snittvinsten senaste åren är 0,84 kr, till dagens pris på 10 kr ger det ett P/E-tal på 11,9, vilket är helt okej. 2011 och 2013 så var utdelningen högre än vinsten, och ökar inte vinsten från och med nu så kan en utdelningssäkning ligga i korten. Sänker styrelsen till tidigare nivåer på 0,5 kr så har vi idag en direktavkastning på 5% vilket inte är fy skam.

Tror man på Acando och förvärvet av Connecta så anser jag, med senaste siffror, att aktien är värd 12-13 kr. En bra köpnivå skulle kunna vara kring 8-9 kr om du tror på bolaget långsiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar