fredag 14 februari 2014

Sveriges bästa ekonomibloggare 2014

Med en börs som har stigit under flera år börjar intresset för aktier på allvar att vakna till. Det märks nu inte bara positiva tongångar från affärsmedia utan också från tidningar som Aftonbladet och lokaltidningar. Aktier är hett igen och här är några heta trender just nu.

Populära bloggar om aktier


Under 2013 har tillväxten på ekonomibloggare tagit fart och nu delar var och varannan med sig om sin portfölj och inköpskurs. Många har också fått upp ögonen för bloggare som skrivit inlägg om aktier sedan 2008-2010. Det är hett att investera igen och folk söker sig till de som har haft störst framgång på området, en ledsagare. Om du undrar vilka topplistan är bland dessa investerarbloggare så har Avanza Bank gjort en lista som de kallar Sveriges hetaste ekonomibloggare.

Aktier inom e-handel, sociala medier och biotech är hett

Vilket tyder på att riskviljan har gått upp igen. Folk tar stora risker med sina pengar för att få snabb och stor uppgång. Senast idag kunde vi se börsbolaget Cision rusa 50-60% efter uppköpsbud. Det är billigt för företagen att låna pengar så flera upplöp har skett inom vissa branscher och fler kommer det bli även 2014.

Småbolagsaktier frågar småspararen efter

Vi har haft en hög kursavkastning på småbolagsaktier, även här hör det ihop med ökande riskvilja. Chansen för ökande vinster för dessa småbolag är små och inköp baseras till största delen på spekulation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar